Nuohous

plug-free-img.png

Ammattilaisemme

Ilmastointikanavan puhdistus käynnissä

Nuohooja 1

Kuvaus 1

Nuohooja puhdistamassa piippua

Nuohooja 2

Kuvaus 2

Kirvesmies kypärä käsessä ja varustevyö täynnä työkaluja

Nuohooja 3

Kuvaus 3

Perustuu Pelastuslaki 22§

Pelastuslain 39§ todetaan, että alueen pelastustoimi päättää nuohouspalveluiden järjestämisestä alueellaan.

Rakennuksen omistajan, haltijan ja huoneiston haltijan on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit on huollettu ja puhdistettu määrävälein pelastuslaitoksen päättämän palvelujen tuottajan toimesta [PeL 59 §].

Pääsääntöisesti käytössä olevat tulisijat hormeineen pitää nuohota kerran vuodessa. Omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Kuitenkin vuokrauskäytössä olevan mökin ja saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuoden välein. Mikäli tulisija ja hormi on käyttämättä kolme vuotta tai pidempään, tulee se nuohota ennen käyttöönottoa.

Nuohouksen tarkoituksena on poistaa savuhormeihin ja tulisijoihin kertynyt palamisjäte, jotteivät ne aiheuttaisi palovaaraa. Lisäksi nuohouksella edistetään energian taloudellista käyttöä, ympäristönsuojelua ja ihmisten asumisviihtyvyyttä.

Mikäli nuohousta ei suoriteta määrävälein, on suuri vaara, että piippu tervaantuu, karstoittuu ja tulee nokipalo. Nokipalossa piipun pinnoille tiivistynyt piki ja noki syttyvät palamaan. Kuumuus voi tämän vuoksi olla savuhormissa jopa 1200 °C ja piippu on vaarassa haljeta. Nokipalon estämiseksi on tärkeätä myös huolehtia riittävästä palamisilmasta.

Nuohooja huolehtii työllään kiinteistöjen paloturvallisuudesta puhdistamalla tulisijat ja savuhormit. Lisäksi hän tarkistaa suojaetäisyydet, ilmoittaa havaitsemansa puutteet ja viat ja opastaa tulisijan käyttäjiä.

Jotta nuohous voidaan suorittaa turvallisesti, tulee kiinteistön savupiipulle johtavat tikkaat olla kunnossa. Tikkaiden tulee olla kunnolla kiinnitetyt ja riittävän tukevat. Nuohooja joutuu liikkumaan kaikkina vuodenaikoina ja esimerkiksi sateen liukastama katto on erittäin vaarallinen. Tikkaiden ja kulkusiltojen kunto on kiinteistön omistajan vastuulla.

Takka

Lue lisää

Nuohousta koskevaa tietoa pelastuslaitoksen sivuilta. Lue tästä.

Nuohousalan Keskusliiton sivuilta voit lukea lisää nuohouksesta tästä.

Kiinnostaako nouhoojan ammatti. Lue koulutuksesta tästä.

Kysyttävää nuohouksesta?

Tai mistä tahansa muusta palvelustamme - ota rohkeasti yhteyttä!

Vakituisia asiakkaitamme

client3-free-img.png
client2-free-img.png
client4-free-img.png
client5-free-img.png
client1-free-img.png

Ota yhteyttä jo tänään

(Kaikki kohdat pakollisia)

...

Yhteystiedot

Sijainti :

Korvenkyläntie 14B, 40950 Muurame

Sähköposti:

info@airservi.fi

Soita :

044 - 269 9150

040 - 183 8608

AirServiFinland-logo

Aliquam suscipit felis a arcu laoreet congue. Habeo nemore appellanturusu putant adolescens conse quuntur ei, mel tempor consulatu voluptaria.